Tips för en effektivare hemstädning

God morgon! Jag vet att det är fredag och du kanske inte tänker på städning det första du gör men det är dags att städa upp hemma här hos mig. Jag vill dela med mig om några bra tips som kommer underlätta din hemstädning För att göra städningen så effektiv som möjligt, följ dessa tips.

1. Börja med de svårstädade delarna av huset. Det tar oftast längre tid att städa toaletter och badrum än andra rum i huset. Börja med att rengöra handfat, toalettstolar och duschar/badkar.

2. Gör en lista över allt som behöver städas och följ den i ordning. Detta gör det lättare för dig att hålla koll på vad som behöver städas och du slipper missa något.

3. Gör det roligare! Lyssna på musik eller din favoritpodcast medan du städar. På så sätt går tiden snabbare och du kan koppla av samtidigt.

4. Belöna dig själv! När du är klar med städningen, ta en paus och unna dig något gott. Detta kan vara en kopp te eller kaffe, en godisbit eller bara några minuter i soffan. På så sätt har du något att se fram emot och det blir lättare att motivera sig för städningen.

Jag hoppas att dessa tips gör din hemstädning lite enklare och mer effektiv! Men om du inte orkar med det kan du ju alltid ta hjälp, det finns många städfirmor som erbjuder tjänster inom hemstädning och jag vet ju att bara här i Mariestad där jag bor så finns det många bra firmor som kan rycka ut med kort varsel, det är verkligen inte fel om man har för mycket att göra. Det är viktigt att man tänker på sina gränser och inte tar på sig mer än man orkar. Men jag har gjort städningen till en rolig grej.

Ha en fin dag!

/Maja