Vill du utbilda dig till frisör?

En frisör är en person vars yrke är att klippa eller styla håret för att förändra eller bibehålla en persons image. Detta uppnås med hjälp av en kombination av hårfärgning, hårklippning och hårstrukturering.

Människor söker sig till frisörer av följande skäl:

– För att förändra sitt utseende

– För att förbättra sin image genom att öka sitt självförtroende 

– För sociala sammankomster 

Frisörbranschen förväntas ha en årlig tillväxttakt på cirka 14 procent fram till 2022 När det kommer till hår och frisyrer så är detta enligt en forskningsrapport någonting som människor anser vara nästan lika viktigt som att gå till läkaren.

Vad frisörer gör

Frisöryrket är uppdelat i två huvudkategorier, frisöryrket och kosmetologyrket. Dessa är sedan uppdelade i särskilda fokusområden som frisörer kan specialisera sig på. Frisöryrket kallas ofta för styling. Det kan handla om att klippa mans-, kvinno- eller barnhår, styla peruker, texturera (t.ex. permanenta vågor) eller färga människohår. Kosmetologer arbetar självständigt i salonger, medan frisörer kan arbeta antingen självständigt eller som en del av ett salongsteam.) Jag har hört om dem som är mycket nöjda med sina frisörer och jag är otroligt nöjd med min här i Linköping. Sedan har jag tyvärr även hört om dem som är missnöjda och då kommer vi till nästa fråga! Hur är eran erfarenhet av frisörer? Min bästa vän funderar på att utbilda sig till frisör och det hade passat henne. Hon har inte fått klippa mig ännu för det vågar jag inte, jag är så rädd om håret men vi får se längre fram när hon har gått något år på utbildningen. Nu var det inte mycket mer jag hade att berätta och jag hoppas att ni alla tyckte om inlägget ! Om du vill, lämna en fråga eller en kommentar så svarar jag!